Gladiola Bendaj

Në zhargonet e shqiptarëve, po t’i shkosh pas shpotisë, nuk do dukej bukur të thoshe se filani e fustani e kanë kthyer shtëpinë në han. E megjithatë, nuk janë të pakët malësorët e veriut që e kanë bërë këtë. Ata përditë presin e përcjellin vizitorë të huaj e vendas, duke i hapur dyert e shtëpisë, duke u shtruar odat, duke iu treguar rrëfenjat, zakonet e traditat e zonës, duke u shtruar tryezën me gjithë begatitë që sjell vendi e gatuar nga duart e grave të tyre amvisa të përsosura

Çfarë ndodh me tetëmbëdhjetëvjeçarët që këtë vit do të gjenden për herë të parë përpara kutive të votimit? Sa e njohin politikën e vendit të tyre? Çfarë kërkojnë dhe çfarë refuzojnë të marrin prej saj?

Imazhe, shfryrje, komente, banalitet me lopatë e sarkazëm inekzistente: nëpër rrjetet sociale, aspektet më pak institucionale dhe prapaskenat virtuale të një fushate qesharake qysh në zanafillë

Shporta e ushqimeve bazike në konsumin e një shqiptari po shton dita ditës peshën e çmimit dhe po redukton numrin e artikujve që njerëzve ua mban xhepi.

Të rinj, të arsimuar, të sapodiplomuar. Janë të shumtë të tillët që i bashkohen përditë armatës së të papunëve ku një vend pune fiks, sidomos për ata që nuk e kanë ende një eksperiencë, është kthyer tashmë në një utopi

Turma e të papunëve në Shqipëri mbetet e pandryshuar, të paktën në tre vitet e fundit, edhe pse nga Zyrat e Punësimit thonë se çdo vit iu gjejnë punë rreth 15 mijë vetëve. Po sa është realisht numri i të papunëve në vend?

Në emër të jetës, historia e dhurimit të gjakut, një prej gjesteve më humane, shënon këtë mars 62 vjetorin e zanafillës së saj në Shqipëri.

Emra nga më të çuditshmit popullojnë listat e zyrave të Gjendjes Civile. Si kanë ndryshuar shijet e shqiptarëve në vënien e emrave të fëmijëve të tyre? Ja lista e 64 emrave të ndaluar për t’ia vënë një bebeje shqiptare