Ismail Kadare

In memoriam, 90 vjetori i lindjes së Martin Camaj

Kukulla (30)

Për vendin tonë, Shqipërinë, mund të thuhet se "Zëri i Amerikës" zuri vendin e parë dhe luajti rolin kryesor për nxitjen e demokracisë dhe ngjalljen e shpresës.

Pjesë nga kapitulli “Një brilant për mbretëreshën”, përfshirë në ribotimin e librit “Mosmarrëveshja” të I. Kadare

E kisha vënë re gjatë udhëtimit, por do ta ndieja edhe më fort në udhëtimet e mëvonshme se, kur vjen nga jashtë shtetit, sa më shumë i afrohesh Shqipërisë, aq më fort të kap nervozizmi kundër saj. Bashkë me ankthin, natyrisht.

Faqet