Luan Rama

Në ato stuhi të lirisë së popujve, homoseksualiteti i tij ishte si ajo porta e fshehtë që hapej veçse natën dhe ku përtej gjeje një tjetër Bajron, atë të dhembjeve dhe të dashurive të mëdha që, siç thoshte ai, vazhdonte “fino alla morte.

“Libri i artë” i Durazzo-ve/Një kryevepër e miniaturës së Rilindjes italiane

Një fotografi e panjohur e Bodlerit dhe mosbesimi i tij ndaj artit të ri, fotografisë.

Ana Komnena. Vepra e vajzës së perandorit bizantin Aleks I Komnen, dhe betejat shqiptare mes bizantinëve dhe normandëve. “Aleksiada” dhe shenjat e sotme të një epoke heroike, që përsëriti luftrat e Cezarit.