Mimoza Kelmendi

"Shanghai Five" është një platformë bashkëpunimi ekonomik dhe ushtarak nën drejtimin e Rusisë dhe të Kinës.

Në Bruksel arrihet pakti i mbikqyrjes së bankave. Bëhet fjalë për marrëveshjen që ranë dakord liderët e BE-së, e cila do të realizojë kontrollin e 6000 bankave të eurozonës. Kjo pritet të fillojë në janar 2013.

Kongresi i demokratëve amerikanë fillon punimet me fjalimin e mbajtur nga zonja e parë Michelle Obama. Me emocion ajo përcolli para delegatëve historinë e saj familjare dhe arsyet për mbështetjen e bashkëshortit të saj.

Presidenti i Francës, Nicolas Sarkozy pas vrasjes së tre fëmijëve dhe një mësuesi para një shkolle hebreje në Tuluzë shpalli gjendje alarmi në nivelin më të lartë për terrorizëm në këtë rajon.

Tone të qarta nga fuqitë botërore: Irani ka punuar për prodhimin e bombës bërthamore, sipas të dhënave të agjencisë vjeneze IAEA. Kërcënon një luftë e re Lindjen e Mesme? A është gati Izraeli për një sulm kundër Iranit?