Mustafa Nano

Komenton titullin: “Me gegët bën komb, me toskët bën shtet”

Gazetat e djeshme (dhe edicionet e parmbrëmshme informative të televizioneve) jepnin një lajm të çuditshëm me titull “Kreshnik Spahiu shpallet Qytetar Nderi i shtetit të Nju Jorkut”.

Nuk mund të shkruaj dot nëntitullin, pasi nuk gjej diçka domethënëse....

Do duhej një rebelim nga ana e policëve pas vrasjes së Adem Tahiraj, dhe jo thjesht për faktin që Tahiraj ish njëri prej tyre, e ndoshta njëri nga më të mirët, por për këtë joint venture politikë-krim, që në rastin konkret është më i qartë se kurrë.

A kanë shtyllë kurrizore ca njerëz ...?

Tepria ose mbiprodhimi i lajmeve nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe, por ka efekt të padiskutueshëm mbi cilësinë. Kjo gjë u pa dhe u debatua gjerësisht gjatë aksidentit fatkeq të Himarës, ku shumë të reja humbën jetën.

Një nga pengesat më të mëdha në këtë mes ka të bëjë me kontrollin e plotë të proceseve elektorale. Neve “na është hequr mundësia të bëjmë revolucione brenda dhomave të fshehta të votimit”

Një ngjarje më vete ishte ajo procedurë hetimi, përballë së cilës do ishin skandalizuar të gjithë në një vend normal e të normalizuar dhe është për të ardhur keq që këtu nuk mori as minimumin e vëmendjes.

Në ndryshim nga gjetkë, shtresa e mesme në Shqipëri dallohet për një drojë e tërheqje socio-politike. [G]jetkë pra, ... shtresa e mesme është shumë aktive, e nuk lejon asnjë instancë të pushtetit ta nëpërkëmbë

Në Shqipëri thyesa dinjitet/ambicie është me kokëposhtë. Gjen kudo njerëz që kanë ambicien më të rëndësishme se sa dinjitetin; madje, është më e saktë të thuhet që gjen kudo njerëz që kanë ambicie e s’kanë dinjitet.

Ka ca kohë që Edi Rama ka zgjedhur “Twitter”-in si foltore publike. Është i vetmi ndër politikanët e rëndësishëm të vendit që e ka bërë këtë.

“Ky [konkurrenti] është burrrrrë, është maaaashkull, ky nuk është si ai këngëtari i origjinalit, për të cilin gojët e liga thonë se…”, tha ai duke mos e përfunduar frazën medemek prej namuzit. As emrin nuk denjoi t’ia përmendte George Michael

Faqet