Pandeli Pani

Prof. Dr. Wilfried Fiedler është një nga albanologët më të njohur të kohës sonë, e gjithsesi më i rëndësishmi në hapësirën gjuhësore gjermane të këtij gjysmëshekulli. Ai merret intensivisht me studimet e gjuhës shqipe.

Në kuadër të krizës financiare, kritikat e Marksit ndaj shfrytëzimit ekonomik dhe padrejtësisë janë më aktuale se kurrë.

Edhe pse të vogla, pullat tregojnë shumë për kulturën e një vendi dhe për historinë e tij. Ato pasqyrojnë ngjarjet më të rëndësishme të jetës politike, shoqërore apo ekonomike të një vendi.

Rreth 21.000 serbë nga Kosova kanë aplikuar për shtetësinë ruse. Pritet që ky numër të rritet. Ky rast unik po shkakton turbullira para së gjithash në parlamentin rus.