Shpëtim Çuçka

Demokracia është fjalë boshe kur nuk mbështetet te ligji; ligji është gjithashtu një fjalë boshe pa fuqinë zbatuese të shtetit; as demokracia, as ligji dhe as shteti nuk mund të kenë vlerë mbarëshoqërore, sa kohë që nuk burojnë nga e drejta...

Shumëkush në vendin tonë nuk e dinte ç’do të thotë kaos shoqëror. Për fatin tonë shumë të keq tanimë ky është kthyer në një realitet të tmerrshëm dhe hë për hë e vetmja dalje nga ky tunel i zi duket se është drejt greminës.

Ndoc Gjetja: Dhe kur të kridhem në gjirin e tokës nënë i mbështjellë me pelerinën e përjetshme të heshtjes, do doja që për mua bashkatdhetarët të thonë: - Ai na deshi me gjithë fuqinë e zemrës!