Valeria Dedaj

Festivali i Librit prezantohet në Pallatin e Kongreseve. Rreth 60 shtëpi botuese janë pjesë e këtij panairi, për të cilin shpenzohen 10 milionë lekë

“Elita 5” pas një dekade, rikthehet me albumin “Mohikani i fundit”. Arif Ziberi, solisti i grupit tregon edhe për koncertet që përfshijnë territoret shqipfolëse

Hasan Tahsini, ndër nacionalistët e parë shqiptarë që krijuan një komitet për shkrimin e shqipes. Stërmbesa e tij, Manushaqe Halili, Ali Aliu dhe Moikom Zeqo referuan në Akademinë e Shkencave rreth veprës së tij .

Të rinjtë konkurrentë të edicionit të tetë të Festivalin të Teatrit reagojnë pas lajmit për ngrirjen e fondit 3.7 milionë që Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve ka bërë të ditur qysh prej qershorit 2012.

Kompozitori Hajg Zacharian shprehet kundër mentalitetit të drejtuesve të RTSh për qëndrimin që mbajnë ndaj krijimtarisë bashkëkohore.

Darien Levani është autor i dy romaneve në gjuhën italiane “Vrasësi i qymyrit”, “Qukapiku magjik dhe i famshëm” dhe së fundmi përgatit që të sjellë në shqip romanin “Poetët bëjnë dashuri ndryshe nga ne”.

Gjovalin Paci pikturon “Jetë e humbun – Shënime për veten time – Kujtime të shkruara në vitet 1973-1978” nga Ejëll Çoba (1908-1979)