Violeta Murati

Në ironi të plotë, është koha e duhur për leximin “mbrapsht” rikthimin në gjenezë, një fakt sociologjik të të gjithë shqetësimit të autorit, pse brezat gjenden mes paradokseve të sotme. Është periudha e tretë, mosha e parë, fëmijëria që përcakton ekzisten

Në “Kurbanin” e shkrimtarit indian Premchand, përshkruhen përgatitjet e festës “Dëhanush jaxhnës”, festë për nder të Ramës - hero legjendar dhe hyjni, aventurat e të cilit tregohen në poemën e lashtë indiane “Ramajana”.