Xha tani

Xha Mezani (18)

Tregim

Po vijnë ditë të bukura

veshur me të bardhën 

e bebëzës

 

Trokasin tri herë

në dritaren që fryn

erë

 

Unë vesh gëzofin kaf'

kapelen e kuqe

dhe çizmet e zeza

 

Fundja

një pelegrin ëndrrash

kam mbetur

 

Ndodh që ëndrrat e mia

t'i kenë jetuar në realitet

një trumbë pulëbardhash

 

Jashtë ka rënë 

një brymë ajri e ftohtë

e shoh nga përballë dritares.

 

 

***

Po kalëroj