Zirina Llambro

“Nuk mund të hyni me karrocë. Nuk lejohet”. Dhjetëra nëna që shëtisin fëmijët e tyre apo thjesht kalojnë përmes bllokut të ambasadave në kryeqytet, përcillen kështu prej disa ditësh.

Drejtoria e QSUT-së do të ndalojë hyrjen e familjarëve të të sëmurëve, duke mbyllur hyrjet për automjetet private. Ndërkaq, nëpër pavijone nuk do të mund hyjë askush pa lejen e shefit të shërbimit.

Në këtë tollovi mendimesh, zëri i një fëmije është gjëja e fundit që pret të dëgjosh pikërisht aty. “T’ju ndihmoj të pastroni barin anash varrit?”

Dje u mbushën plot 100 ditë nga momenti kur Lulzim Basha nisi punën në Bashkinë e Tiranës. Me anë të një konference për shtyp ai analizoi gjithçka është bërë në këtë hark kohor dhe deklaroi se do t’i shkojë deri në fund premtimeve të bëra ndaj qytetarëve.

Mungesë fondesh, infrastruktura dhe mësimdhënia sërish probleme me të cilat do të përballen studentët