Gazeta Dita

Një deklaratë e para disa ditëve e ambasadës amerikane në Tiranë, e përforcuar nga vetë ambasadori Lu, u prit me entuziazëm, duhet thënë, të paktën në botën virtuale ku njerëzit e zakonshëm gjejnë mundësinë “të shfryjnë” me pseudonime.

Shqipja hyn te gjuhët e vështira.

Dhe jo vetëm kaq.

Gabimet drejtshkrimore mund të krijojnë “fjalë” të reja nga më të paparashikuarat.

Shihni çfarë ka nxjerrë nga fondi i shqipes hipotetike, redaktori i teletekstit në Top Channel.

Për një “q” të zhvendosur nga vendi i vet, fjala “dorëhiqet” është bërë… 

Një nga enigmat më të mëdha të diktaturës komuniste në Shqipëri, por edhe të historisë së CIA-s, është pa dyshim përpjekja që bënë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për përmbysjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës në gjysmën e parë të viteve 1950. Për dekada me radhë kjo është trumbetuar si një triumf i madh i regjimit të Tiranës ndaj imperializmit amerikan.

Fatkeqësisht, si me gjendjen e sotme të punëve, si me ndryshimet e parashikuara në “Reformën në Drejtësi”, nuk ka kurrfarë gjasash që ti të ndëshkohesh për krimet e kryera. E drejta vërtet të dënon, por morali i kohës të mbron. Ndërsa morali i së ardhmes do të të damkosë. Me kusht që vërtetë e ardhmja të ketë moral…

 

Viktor Malaj

*********

Faqet