Gratë nën perspektivën e “Kuotave Rozë” Arbër Zaimi Në njëzet vjet tranzicion në Shqipëri duhet pranuar se nuk është bërë shumë politikë. Natyrisht që janë marrë vendime, janë dekretuar ligje e urdhëresa, madje jemi bërë dhe me kushtetutë të cilën më vonë e kemi amenduar, mirëpo këto e të tjera procese e fenomene që shenjojnë [...]

9 Komente

aha, me vonesë... i konsumuam komentet tek Femrat ... le që, pale sa do të ta kenë komentuar intelektualët e Respublikës smiley

Në shoqërinë shqiptare, në të gjitha dimensionet e saj ka gra të spikatura e të forta, ka gra që do t’i bënin nder edhe politikës shqiptare.

Do me thuash ndonje emer qe s'e ka enciklopedia (dmth qe s'i perket viteve te kaluara) te lutem ?

1. Lenka Cuko

2. Themie Thomai

2. Vito Kapo  

        And company.....

3. Emine Guri

5. Naunka Bozo

Shoqata "Dimension Human"
Qendra e Keshillimit Elbasan
Qendra e keshillimit per gra dhe vajza Berat
Qendra e gruas "Hapat e lehte"- Shkoder
Qendra e keshillimit per Gra dhe Vajza Kukes
Gruaja intelektuale Gjirokastrite
Emancipimi i grave Progres per shoqerine- Durres
Gruaja naftetare ne fokusin e zhvillimit- Kuçove
Gruaja e Shkodres
Shoqata e grave me probleme sociale- Durres
Shoqata "Une gruaja"-Pogradec
Fondacioni "Nermin Falaschi" Vlore
Qendra e keshillimit per Grate dhe vajzat Shkoder
Gruaja intelektuale shkodrane
Aulona-Qendra per Popullsine dhe Zhvillimin
Nxitja e gruas ne Integrimin e Shoqerise Civile
Qendra psiko-sociale Vatra-Vlore
Shoqata "Zhvillim, Integrim , Barazi gjinore"
Gruaja per zhvillimin turistik Vlore
Shoqata kombetare "Per integrimin e Gruas shqiptare"
Fondacioni "Vatra e ngrohte"
Gruaja dhe Emigracioni
Shoqata Gruaja 2000
Federata e grave shqiptare per paqen boterore
Komiteti kombetar Baha'i i grave
Shtepia e te drejtave te njeriut
Streheza per grate e dhunuara
Shoqata e grave profesioniste dhe afariste
Familja dhe media
Shoqata shqiptare Gruaja kryefamiljare
Gruaja ne media
Fondacioni Gruaja dhe integrimi
Ne dobi te gruas shqiptare
Qendra per zhvillimin e grave rurale
Qendra e keshillimit per gra dhe vajza
Ligji, biznesi dhe gruaja e fshatit
Shoqata per grate dhe femijet- Kombinat
Qendra kulturore e Grave artiste "Lindart"
Rrjeti i gruas Milenium
Refleksione
Forumi i pavarur i Gruas Shqiptare
Qendra e Aleances Gjinore per Zhvillim
Unioni Gender dhe Zhvillim

 

Kur s'ke pune do luash deren, kshu dhe une sot. Me gjithe keto shoqata qe teorikisht njihen me hallet dhe problemet reale te grave neper Shqiperi, pse artikujt per femrat i shkruajne meshkujt?

Jo e ke gabim !'

Ne fondacionin suedez (kvina til kvina) guraja per gruan qe punon me shumicen e ketyre shoqatave ka nje raport tre mujore nga nje e derguar e tyre(kosovare nuk dua ti  permend emrin) per shqiperine qe raporton cdo tre muaj ne qender ne suedi , dhe ja nje pjese te raportit qe shkruan ajo :

Ne shqiperi shoqata X dhe ajo Y  bejne mbledheje javore por pjesmarja eshte e dobet ..... ka pasur raste qe grate jane zene nga floket persa i perket postit te kryetares se shoqates..... nder grate e shqiperise nuk verhet nje tendence per integrim per arsye sepse ushteohet dhune ne familje dhe ne disa zona akoma ka fuqi KANUNI,  .....por ne zonat e zhvilluara verehet dhe nje tendence korrupsioni..na eshte kekuar disa here per te nderhyre per nje vize ne ambasadat e Italise dhe te Gjermanise .......

 

Ja pra cfare raporton nga terreni nje e derguar qe rri ne nje banese tek blloku dhe kanje makine ne dispozicion qe i paguhet.  Dhe kur i kerkon sqrime qe pse nuk raporton per te mirat e grave ne shqiperi pergjijga eshte : "epo une nuk kohe ti shikoj te gjitha dhe pastaj nuk duhet me qene nacionalista por objektiva"dhe shoqja ne fjale kerkon te beje karriere ne dem te popullit te saj.

Ku e kisha gabimin une? Qe ta korrigjoj

po mi ir, artikuj nga keto te shoqatave ka, por ato se pari punojne (ato qe punojne) edhe smiley jashte zones ero-mediatike, se dyti sa interes ka per keto tema ne shqiperi, ku edhe mua me eshte bere fjala 'femer' e padurueshme, dhe se treti:

ne ndryshim nga c'thote mark twain tek ditari i eves dhe ditari i adamit, pra ne ndryshim nga zanafilla, filologjia publike eshte sport mashkullor, prandaj shanset qe te lexojme edhe per femrat perseri nga meshkujt jane shume te medha.

qe t'i shkoj momentit qe me krijove deri ne fund, po deshe e ndajme bashke listen per t'iu shkruar nga nje e-mail seciles shoqate duke shprehur shqetesimin tend, qe te kene edhe ato 'feedback', ku i dihet ndoshta na perfshijne ne raportet vjetore.

Iris ti nuk kishe gabim por desha te thosha puna qe behet tek ne dhe si shihet nga shoqrite nderkombetare qe japin fondacione per keto shoqatat.

Dhe per sa i perket komentit te tropizmes se shancet jane te medha sa mbaj mend une mamaja ime ishte e abonuar tek revista "shqiptarja "grate kane lexuar por a lexojne sote apo jane bere te gjitha Rajmonda Bulku apo Vokshi ?

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).