Politika fiskale “sot për nesër” Besnik Pula Kryeministri në largim bëri një gjest të pazakontë për një kryeministër që është në dorëzim të detyrës, qoftë edhe nëse pret të rizgjedhet për një mandat të ri: marrjen e një vendimi unilateral për rritjen e pagave të një pjesë të sektorit publik. Hashim Thaçi arsyetohet se po [...]

1 Komente

Shkrim i mirë dhe më i mirë do të ishte po të kishte dhe shifra se sa përqind të buxhetit zë rritja e pagave dhe mundësitë reale apo jo për gjetjen e burimeve qoftë dhe me rritjen e efikasitetit në mlledhjen e doganave dhe taksave (apo mendohet nga autori i shkrimit se s'ka vend për përmisim , s'besoj )

 Nuk besoj se rritja e pagave të buxhetorëve që dhe kështu janë të pamjaftueshme prish ekulibrat në buxhet më shumë  se sa abuzimet e mëdha finaciare me privatizimet apo shpenzimet pa kriter për zgjedhjet, korrupsioni në dogana e vjeljen e taksave . Problemi qëndron , pushtetarë si Thaçi e quajnë veten e tyre si patronë apo pronarë të shtetit dhe si bën syri tërr të bëjnë ç'ti teket me buxhetin  për ruatjen e kolltukut të tyre . Papërgjeshmëria e tyre ndihmohet nga tifozëria por dhe nga opzita që mëshu është e interesuar të marrë llokmën e vet me të njënjtin mentalitet feudal. Nuk ka mëdyshje se papërgjeshmëria dhe pandëshkueshmëria shkojnë së bashku .Ku shkuan dosjet e bujshme të EULEX për korrupsion apo flakë kashte e propogandë boshe .

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).