Totalitarizëm Reloaded Arbër Zaimi Kur flitet për totalitarizëm shpeshherë llomotitet në mjegull, pa patur parasysh atë çka në të vërtetë e bën një shtet totalitar, madje pa patur parasysh as karakteristikat që e dallojnë shtetin totalitar nga shteti demokratik. Po t’i referohemi teoricienëve të filozofisë politike, e sidomos Walter Benjamin-it dhe Herbert Marcuse-s që janë [...]

7 Komente

Për shumicën e shqiptarëve pluralizmi është përcjellë gabimisht si një term që nënkupton ekzistencën e shumë partive ndërsa monizmi ekzistencën e një partie të vetme. Në fakt nuk është kështu, monizmi duhet të nënkuptonte ekzistencën e një ideologjie të vetme e të pakundërshtueshme, ndërsa pluralizmi duhet të nënkuptojë lejimin e shumë ideologjive.

 

Kjo eshte per thenien e nates, kush nuk ka deshire te mbyll sy.

Mund te thuhet pluripartiak e monoideologjik, çka e nxjerr me mire ne pah mungesen e alternatives ne vizionin e botes.

Sidoqofte qe fjala ideologji te kete kuptim, monoideologjik nuk duhet pare thjesht si mungese e konfliktit te vjeter ideologjik mes komunizmit lindor dhe kapitalizmit perendimor, por si mungese e çdo ideologjie tjeter perpos asaj liberiste.

 

kjo quhet "denkverbot" verdalle neper zonen e volksdeutsche-ve

We don't have any examples for denkverbot, but we're constantly adding material, so please check back soon.

Aqif needs no examples. Jagshemash.

Polish guy: Jak sie masz?
American guy: "Jagshemash?" What the fuck is that?

Aqif Kopertoni: Estiqatsi!

HiFive mister Kopertonzski.

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).