Google si projekt filloi në vitin 1996. google.com është online që nga viti 1997 dhe aktualisht është i rankuar si domaini numër 1 në botë.. Etimologjia e fjalës Google rrjedh nga termi matematikor Googol që nënkupton numrin 1 të ndjekur nga njëqind zero. Përvec makinës së fuqishme për kërkim në internet, Google posedon edhe qindra produkte tjera, ndër të cilat Adsense (2003), Gmail (2004), Android (2007), Chrome (2008) ndërsa ka blerë edhe Blogger më 2003, Youtube më 2006 për 1.65 miliardë dollarë etj… Google gjithsej ka mbi 19.000 të punësuar prej të cilëve 37% janë staf teknik për kërkim dhe 37% personel për shitje. Një i sapopunësuar në Google quhet Noogler. Cmimi i aksionit të Google gjatë vitit 2010 ishte 535 dollarë/aksion. Google analytics është i instaluar në 57% të 10,000 ëebfaqeve më të mëdha botërore. Profiti i Google në vitin 2009 ishte 6.5 miliardë dollarë. 45% e produkteve të Google akoma janë në verzionin Beta. Referencat: http://en.wikipedia.org/wiki/Google http://royal.pingdom.com/2010/02/24/google-facts-and-figures-massive-inf...

Për të komentuar tek Peshku pa ujë, ju duhet të identifikoheni ose të regjistroheni (regjistrimi është falas).