Arsim

Skema e re e maturës shtetërore ka lënë jashtë listave paraprake të fituesve mijëra maturantë me mesatare të lartë, duke shtuar zërat që kërkojnë dorëheqjen e ministres së arsimit Lindita Nikolla, e cila akuzohet se po favorizon universitetet private.

Për të mësuar më shumë nëpërmjet dyshimit, analizës dhe diskutimit

Arsimtarët kërkojnë shpërblim për të gjithë mësuesit, jo vetëm për ata të dalluarit

Ministria e Arsimit propozon heqjen e altertekstit dhe ndryshimin e procedurave për emërimin dhe largimin e mësuesve, por amendamentet kundërshtohen si një kthim prapa nga sindikatat, shoqëria civile dhe botuesit.

Dy mijë maturantë, mbetës në provim

Qindra studentë nga Tirana, Durrësi, Elbasani dhe Prishtina marshuan nga Korpusi drejt Kryeministrisë, duke kundërshtuar reformën që sipas tyre është klienteliste dhe jo-transparente.

Faqet