Bota

The Economist Intelligence Unit ka publikuar edhe për këtë vit qytetet më të jetueshme në botë. Lista përpilohet duke mbajtur parasysh stabilitetin, sigurinë, infrastrukturën, punësimin, shëndetësinë, kulturën e të tjera gjëra të mira që njeriu i do në jetë. Vihet re edhe këtë vit rrëshqitja e disa qyteteve të lakmuar, si Parisi, që për shkak të kërcënimit të terrorizmit humb pikë në indeksin e jetueshmërisë. Edhe këtë vit, Australia paraqitet shumë mirë, me metropolet e zhvilluara buzë detit, plazhet e mirë dhe verën e gjatë.

Bashar Farahat u arratis nga Siria pasi u burgos dy here nga forcat e sigurise se regjimit

“Rojet vinin tek hekurat e qelisë dhe thoshin: 'Bjeri derës kur të kenë vdekur.' U bë si thënie e famshme”

Foto te perzgjedhura nga CNN.com mbi disa nga ngjarjet e javes.

Shtetet e Bashkuara nuk po gjejnë qetësi. Rishtazi u qëlluan për vdekje policë, shqetësimi për trazira të reja po rritet. Çfarë po ndodh në vendin mëmë të demokracisë?

Faqet