Feja

Intervistë me teologun Ismail Bardhi

"Dashurinë ua kemi borxh!" - njihet si shprehja e vlertë e Kryegjysh Dede Ahmetit i cili e zhvilloi aktivitetin fetar dhe atdhetar nga viti 1948 deri në mbylljen e Fesë nga ish diktatura pavarësisht se e vijoi traditën e besimit dhe mrekullive për besimtarët dhe të gjithë njerëzit në vështirësi. 10 Korriku përkujtohet si ngjarja e ndërrimit jetë i Ahmet Miftar Dede nga Bektashinjtë dhe mbarë shqiptarët që e duan atdheun e tyre.Në vitin 1945 shërbeu në teqenë e Kuzum Babait në Vlorë me titullin baba deri në vitin 1948.

Faqet