Intervistë

Potenciale të mrekullueshme, kërcënime serioze, projekte shpresëdhënëse: Mbi shanset e sfidat e turizmit shqiptar për Deutsche Welle, drejtori i GIZ, Shoqatës Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar, Hans-Juergen Cassens.

Shkrimtarja e njohur italiane tregon për marrëdhënien e saj me Moravian, fëmininë dhe suksesin.

Arianita Marko: “Donte të jetonte dhe të vdiste pa bërë kompromise – Intervistë në shtypin e Tiranës botuar më 2007

Histori personale

Ceni ynë (15)

Një nga enigmat më të mëdha të diktaturës komuniste në Shqipëri, por edhe të historisë së CIA-s, është pa dyshim përpjekja që bënë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për përmbysjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës në gjysmën e parë të viteve 1950. Për dekada me radhë kjo është trumbetuar si një triumf i madh i regjimit të Tiranës ndaj imperializmit amerikan.

A do të fitojë e keqja në fund? Shkrimtari britanik me origjinë indiane, Salman Rushdie, flet mbi romanin e tij të ri, që papritur u bë shumë aktual, si dhe mbi kulturën, që duhet ta mbrojë lirinë më shumë se kurrë.

Shkrimtari i njohur anglez vjen në një intervistë për gazetën italiane “La Repubblica” ndërsa pritet që në Itali të dalë një nga librat e tij më të njohur “Zona e interesit” një roman mbi Shoah-në. Ky roman do të vijë në shqip nga shtëpia botuese "Saras".

Shkrimtari i famshëm francez flet për Rudina Xhungën në një rrëfim të “frikës” së tij për një luftë civile midis myslimanëve dhe antimyslimanëve. “Ka gjasa të ndodhë në Evropë, jo vetëm në Francë, por në përgjithësi në Evropën Perëndimore”, thotë ai.

Gazetari Enkel Demi ka zhvilluar një bisedë interesante me Atalanta Paskon, të bijën e Mitrush Kutelit, një personaliteti të letrave shqipe e jo vetëm, duke qenë se ishte dhe një financier e bankier i madh.

Faqet