Kosova

Politique Internationnale  ka zhvilluar një intervistë me Albin Kurtin, për zhvillimet politike në Kosovë,  kundërshtimet e Vetëvendosjes ndaj marrëveshjeve politike me Serbinë, korrupsionin, etj. Kurti është pyetur edhe për ndasitë e opozoitës.

Ky koleksion i rrallë tregon kohën kur Ushtria Çlirimtare e Kosovës luftonte në male.

Fotot janë bërë nga Alex Majoli në vitin 1999, kryesisht në zonën e Padeshit.

Në foto mund të shihen edhe momentet pasi Serbia bombardon pozicionet e UÇK-së.

Gjatë luftimeve, UÇK shoqërohej nga gazetarja amerikane Janine Di Giovanni.

Ndërkohë në foto mund të shihen edhe disa snajpera kroatë, që luftonin në krah të UÇK-së, si dhe disa ekspertë britanikë që ndihmonin UÇK-në.

Kosova e ka akuzuar Irfan Salihun, një imam konservator nga Prizreni, për “nxitje të urrejtjes etnike” pasi mbrojti pushtimin osman të Kosovës.

Dita e Pavarësisë ndryshe nga çdo vit tjetër, këtë  herë në Kosovë, është pritur me protesta. Opozita e Kosovës, mbajti mesditën e kësaj të shtune, një manifestim madhështor në sheshin “Zahir Pajaziti”.

Faqet