Kryesore

Një projekt i papublikuar më parë dhe i siguruar nga BIRN përmes një kërkese për të drejtë informimi zbulon se qeveria aktuale ka ndër mend të kryejë një pafundësi ndërhyrjesh në parkun e madh të Tiranës.

Në dy vendime të rëndësishme, Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjes së të Dhënave Personale urdhëroi publikimin e dokumenteve të koncesioneve të cilat deri më sot janë konsideruar si “konfidenciale” apo “sekret tregtar” nga ana e qeverisë.

Numri i qytetarëve shqiptarë të pajisur edhe me nënshtetesi italjane rritet me hapa te shpejte nga dita ne dite. Ata jane sot disa dhjetera mijera dhe mund te marrin pjese ne jeten politike te vendit fqinj. Pjesemarrja e tyre eshte vecanarisht me peshe dhe e kerkuar, kur rezultatet zgjedhore jane te pasigurta dhe kandidatet kane nevoje per cdo vote ne favor te tyre, si ne rastin e zgjedhjeve te ardhshme vendore. Ne kete kontekst, Qendra e Kulturës Shqiptare organizoi në Torino një takim të bashkësisë sonë me kryetarin e Bashkisë së këtij qyteti, z.

Në dy nga komentet më të ashpra deri më sot, përfaqësuesja e BE-së Romana Vlahutin dhe ambasadori i SHBA-ve Donald Lu kërkuan miratimin e menjëhershëm të reformës kushtetuese duke paralajmëruar për pasoja në rast se udhëheqësit nuk veprojnë.

Moria e vendimeve të gjykatave për pushime të paligjshme nga puna në administratën publike i kanë kushtuar taksapaguesve shqiptarë mbi 3.1 miliardë lekë vitin e kaluar, një dëm i stërmadh për të cilin asnjë zyrtar i qeverisë nuk mban përgjegjësi.

Dy nxënëse nga medreseja “H. Mahmud Dashi” në Tiranë, i tregojnë Ambasadorit Donald Lu disa veshje dhe suvenire tradicionale shqiptare, të cilat janë ekspozuar gjatë “Festivalit të Javës së Anglishtes” në shkollën e tyre.

Faqet