Shkencë

nga nje emision televiziv

Valët gravitacionale janë vërejtur për herë të parë 100 vjet pasi Albert Ajnshtajn i kishte teorizuar.

Impulsi i parezistueshëm për të zbuluar çfarë ka përtej një kodre, apo një oqeani, apo edhe madje jashtë planetit, është një tipar karakteristik i identitetit njerëzor

Skanimi i trurit tregoi që disa ushtrime matematikore mund të shkaktojnë të njëjtën ndjenjë bukurie apo kënaqësie si kryeveprat artistike apo muzika e kompozitorëve të mëdhenj

Përse një objekt me përmasa të njëjta na duket më i madh kur është i bardhë në një sfond të zi dhe e kundërta, më i vogël kur është i zi në një sfond të bardhë?

A është altruizmi thjesht një interes personal i fshehtë? Dhe a mundet një ekuacion matematikor t’i japë përgjigje kësaj pyetjeje?

Përse James Bondi është kaq jetëgjatë?

Faqet